Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Ihmeellinen luonto

Ihmeellinen luonto

Pitkä talvi alkaa olla tältä erää taakse jäänyttä elämää. Lumet ovat melkein sulaneet, kevät tekee tuloaan. Illat pitenevät, eli valoisa aika iltaisin jatkuu tunti tunnilta pidempään, verrattuna talviaikaan. Sulaneen lumen alta tulee ihana tuoksu nurmikosta, joka on kostea talven jäljiltä. Tunteet joita tuo tuoksu herättää joka vuosi, on ihmeellinen. Linnut laulavat aamuisin, ja ihmiset tuntevat kuin syntyisivät uudelleen. Luonnon herääminen talviunesta vaikuttaa, vaikka sama toistuu joka vuosi, niin erikoiselta ja aina niin uudelta ja ihanalta. Jäät alkavat pikkuhiljaa sulaa järvistä ja meristä, pitäen kovaa ääntä liikkuessaan auringonpaisteessa. Kaikki muuttuvat silmissä. Ihmiset alkavat hymyillä pitkän talven jälkeen. Mikä mahtipontinen vaikutus keväällä onkaan jokapäiväiseen elämään.

Pikku hiljaa huomaa, kun alkaa kuulua moottorisahan ja vasaran, sekä muiden työkalujen ääntä. Monet aloittavat kodin remontin, sekä sisältä että ulkoa. Kesämökit saavat uutta ilmettä kevätsiivouksien alkaessa. Yleisesti ottaen mökistä otetaan kaikki mahdollinen ulos, jotta voi tehdä kunnon suursiivouksen, ja päästä mökille nauttimaan ensimmäisistä aurinkoisista viikonlopuista. Työtä riittää myös ulkona. Tontti pitää haravoida heti, kun kaikki lumet ovat sulaneet. Siivousurakan jälkeen voi istahtaa ulos kahville, ja ihmetellä miten kahvikin tuoksuu niin taivaalliselta ulkona, jos vertaa tuoksua sisällä, maagista. Illalla voi suomalaiseen tyyliin mennä saunaan, ja pulahtaa vaikka avantoon, jos jäitä on vielä järvessä, ja huomata kuinka elämä on ihanaa. Pienet asiat saavat aikaan suuren onnen tunteen.

Luontoa on mukava seurata, ja nähdä kuinka uusi elämä syntyy puihin, kukkiin, eläimiin jne. Syksyisin puut pudottavat lehtensä, ja kukat kuolevat. Keväällä puut alkavat taas kasvattaa uusia lehtiä, ja kukat uusia terälehtiä. Ensimmäisenä alkaa ilmestyä pajunkissoja, joka on ensimmäinen keväänmerkki lumen sulaessa. Pajunkissa on pajun kukinto, joka aukeaa keväisin ennen lehtien tuloa. Pikku hiljaa kukkia alkaa tulla esiin routaisesta maasta, joista krookukset ja leskenlehdet ovat ensimmäisiä. Krookuksia on erivärisiä, ja ne kestävät hyvin talven, ja ovat nopeita leviämään. Leskenlehti on keltainen, pikkuruinen voikukkaa kukaltaan muistuttava kukka. Ei mene kauan, kun luonto on täydessä kukassaan.